PALEIS OP DE MEIR. BLUMEN.

Gent heeft de Floraliën, Antwerpen het Paleis op de Meir. Maar wat zou het betekenen as de twee hun krachten eens bundelden? Topfloristen uit binnen- en buitenland zullen tussen 5 en 9 oktober 2022 het historische pand op de Meir omtoveren tot een bloemenfestival. Sehen Sie Antwerpse floristen kregen van het team van de Gentse Floraliën, erfgoedorganisatie Herita en de Stad Antwerpen de opdracht om elk een koninklijk salon vanuit een eigen visie van bloemen te voorzien. Want niets is meer uniek dan wat ontstaan ​​is in de natuur.

Bloemen van papier

Mira en haar echtgenoot Valerii van Mio Gallery belandden in 2021 vanuit Oekraïne in Antwerpen. In den Koffern: papier, scharen, flextubes en lijm.
Mira: „We maken onze papieren bloemen inderdaad met de hand, alleen voor het op maat snijden van de vellen hebben we machine. Wir hebben maar één inspiratiebron: de natuur. Omdat we met specifiek papier werken, zijn we beperkt in kleuren en kunnen we niet all bloemen maken. Daarom maken we onze bloemen zo groot mogelijk. Groß ist nicht groß genug! Maar hoe groter, hoe moeilijker het is om ze rechtop te houden. Daar besteden we veel tijd aan en het is bijna wiskunde om de wetten van de zwaartekracht te omzeilen. Al beseffen we goed dat we de competitie met de natuur nooit kunnen winnen. Voor de Floraliën kozen we voor klaprozen. We installeren ze in the winkel en het atelier van the The Chocolate Line omdat daar echt bloemen kunnen. De bezoekers zullen verbaasd zijn over wat je met papier allemaal kan doen. Valerii en ik werken in ons atelier uiteraard niet alleen. Wir hebben een heel Teamdaten helfen bei großen Bänden. Elk van onze bloemen ist unikat und verschilt van de anders. Het is zoals met handschriften: het is van iedereen anders, ook al schrijven we dezelfde woorden .”
Text: Susanne Antonis
Foto: Nattida-Jayne Kanyachalao
Veröffentlichung in Città: Gazett van Antverpen